I fredags alltså 29 februari började vi borra efter vatten, 93meter och vi hade inte till att fukta ett frimärke, beslut om att trycka brunnen kom på tal och detta skall göras. Kan meddela att innan tryckning är genomförd så stod vattenpelaren endast 8 meter ned från “brunnslocket” alltså finns det vatten, men det saknas nog någon liter i timmen, något som tryckning förhoppningsvis hjälper. Annars är det bara att dra igång borren igen.

Igår var både borrare, snickare och rörläggare på plats.

Borrarn hade kört av en hydraulslang när maskinen körde fast under förflyttning, så då var verktygslådan framme, enbart etablering av maskinen hann ske före dagens slut. Så under dagen har 160m borrats och detta ska räcka som energikälla för vå värmepump. Nu e det slutklyvt för bina jag talat om tidigare, för dom 2-4 kubiken som kommer gå åt för myseldning under 1 år dom ska jag nog orka ta hand om själv.

Snickare och rörläggare var i full gång under måndagen med armering och golvvärme i så väl garageplattan som husplattan.

Idag gjöts plattan. Har inte hunnit prata med grabbarna som gjöt, men de få ord vi hann växla så verkade de mycket nöjda.

Ställningar till oändlighet hade också anlänt till byggplats, så dom hoppas nog komma igång med stomresning av huset i nästa vecka.

Fler bilder finns under fotoalbum på hemsidan.

/Johannes